Névjegy


Miben tudok Önnek segíteni?

Pénzügyi, számviteli, és számlázással kapcsolatos alkalmazásokat készítek, hogy hatékonyabbá tegyem az Ön munkáját. A programok elkészítésében a felhasználói igény megfogalmazásától kezdődően a szervezésen, tervezésen és a programozáson át, egészen a tesztelésig és bevezetésig minden fázisban részt veszek. Rendszeresen veszek részt továbbképzéseken, hogy mindig a legfrissebb tudással szolgálhassam ki ügyfeleimet.

Új alkalmazások fejlesztésénél jellemzően a C# .NET-et használom. Jelenleg Visual Studio 2022 környezetben fejlesztek .NET Core 5.0, 6.0 és 7.0 környezetben, Winforms és RazorPages webalkalmazásokat.

Tevékenységem címszavakban
 • Ügyviteli folyamatok tervezése, szervezése
 • Pénzügyi, számviteli, készletgazdálkodási, termelésirányítási és egyéb ügyviteli programok tervezése és fejlesztése
 • NAV kötelező valós idejű online adatszolgáltatás (online számlázás) kliens oldali küldő-fogadó interfész fejlesztése és a küldéshez szükséges xml előállítása
 • Vonalkód és QR kód alapú rendszerek fejlesztése
 • Adatmodellezés
 • SQL adatbázisok tervezése, programozása
 • MSSQL szerveroldali (tárolt eljárások, View-k, triggerek) és kliensoldali programozása
 • Kliens-szerver alkalmazások fejlesztése
 • Windows desktop alkalmazások fejlesztése
 • Web API
 • Webalkalmazás (Razor Pages)
A jövő

2024-től tervben van a legújabb .NET technológia, a MAUI elsajátítása is, amellyel (az eddigi ígéretek alapján) már több platformra (Windows, Android, iOS, macOS) is tudok majd fejleszteni.

A kezdetek

1991-1992-ben kezdtem el személyi számítógépek programozásával foglalkozni DOS-os környezetben Turbo Pascal-lal kezdtem. Az első "üzleti szoftvert", ami bevételt termelt, 1995-ben készítettem Clipper 5.2-ben. Akkor főállásban rendszergazda voltam, és mellékállásban programoztam. 2001.01.01 óta már főállásban ezzel foglalkozom és azóta is azon vagyok, hogy a legjobban segíthessem tudásommal a vállalkozókat.

A 2000-es évek elejétől a Windows-os programozásba is belekezdtem, 2007-től már csak Windows-os alkalmazásokat fejlesztettem Visual FoxPro és MSSQL környezetben. Néhány évvel később pedig a C# .NET-ben kezdtem fejleszteni Winforms Desktop alkalmazásokat, amely a későbbiekben kibővült web-es ASP.NET alkalmazások fejlesztésével.

Az érdeklődésem a programozás és az IT iránt az elmúlt évtizedekben töretlenül megmaradt. Időközben több programozással kapcsolatos iskolát és tanfolyamot is elvégeztem, illetve szakkönyvek tucatjait olvastam el...

Nem csak elmélet – a gyakorlatban is tudok segíteni!

A sok tanulás és információ nem érne semmit, ha a tanultakat nem "gyakorolnám". Az elmúlt évtizedekben több ügyviteli szoftver tervezésében és fejlesztésében vettem részt önállóan és alvállalkozóként, más cégekkel együttműködve is. Segítettem többek között gépipari, faipari, sütőipari, festékipari és villamosipari (gyártó, illetve kereskedelmi) cégek munkafolyamatainak a szervezésében, adatmodellezésében, és ehhez kapcsolódóan a rendszerek tervezésében, fejlesztésében és bevezetésében.